Voetreflexologie


Dorpsstraat 42 / 6 8340 Sijsele
0477 44 98 68 Klik om te bellen

Over Voetreflexologie

Wat is Voetreflexologie?
Heb je last van weinig energie, hoofdpijn of depressieve klachten? Dan kan voetreflexologie uitkomst bieden. Voetreflexologie is een methode waarbij druk wordt uitgeoefend op verschillende reflexzones van de voeten. Deze zones zijn verbonden met bepaalde organen en lichaamsdelen. Er worden verschillende druktechnieken gebruikt om de specifieke zones en reflexpunten te stimuleren. Zo krijgt men een gunstig effect op de corresponderende delen van het lichaam.

Het zelfgenezend systeem wordt geactiveerd en er ontstaat evenwicht en ontspanning. Door op bepaalde drukpunten lichte druk uit te oefenen, kunnnen wij jouw lichaam terug in evenwicht brengen en het zelfgenezingssysteem weer activeren.

Wat is Chakra-balance?
Ongetwijfeld ga je met fysieke klachten naar de klassieke arts, maar ook emoties en moeilijke levenssituaties kunnen een grote impact hebben op je leven en het is belangrijk om deze op te lossen. Chakra–balance kan daar een grote hulp bij zijn.

Met spiertesten wordt uitgetest welke Chakra's in onbalans zijn. Deze worden in balans gebracht met zachte aanrakingen van acupunctuurpunten, specifieke klanken en kleuren. Zo zorgen wij ervoor dat jouw leven weer evenwichtig wordt. Als al jouw Chakra’s terug in evenwicht zijn, kun je weer met een frisse blik naar jouw leven en de toekomst kijken.

Een Chakra-balance sessie kan nooit een doktersbezoek vervangen. We stellen nooit een diagnose, maar gebruiken fysieke en emotionele klachten als toegangspoort. Je bent wel bij ons aan het juiste adres voor het op een ander manier kijken naar jouw klachten. Ook krijg je waardevolle tips en suggesties om sterker in je schoenen te staan.

Kies je voor voetreflexologie of voor chakra-balance?
Voetreflexologie kan je helpen bij vele klachten. Deze kunnen fysiek zijn, hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de volgende klachten:

· Hoofdpijn
· Darmproblemen
· Slaapproblemen
· Hormonale stoornissen
· Problemen met de bloedsomloop.

De klachten kunnen ook mentaal zijn, bijvoorbeeld in het geval van een burn-out of een depressie. Moedeloosheid en vermoeidheid kunnen door voetreflexologie verzacht worden. Voetreflexologie werkt zeer ontspannend en is ondersteunend bij het genezingsproces van verschillende klachten.

Bij Chakra-balance gaan we dieper in op emotionele problemen. Elk probleem -zowel fysiek, mentaal of emotioneel- heeft een invloed op onze Chakra’s. Door de Chakra’s in evenwicht te brengen gaan we op een dieper niveau genezing teweegbrengen. Wanneer je een evenwichtig leven wilt hebben is het een must om je Chakra's in evenwicht te brengen.

Yoga voor de ogen
In deze tijd, waarin we veelvuldig op onze computers en smartphones kijken, is het zeer belangrijk om onze ogen goed te verzorgen. We bieden een individueel programma aan waar we vooral rond het "ontstressen" van de ogen werken. Wist je dat er in onze ogen ook chakra’s zijn? Wanneer deze chakra’s geblokkeerd zijn door stress kunnen we allerlei klachte ontwikkelen. Vermoeide ogen, tranende ogen, hoofdpijn, of het gebrek aan concentratie zijn daar enkele voorbeelden van.

Deze sessies bestaan uit twee delen, het eerste deel is een oogyoga-sessie waarin we leren om onze ogen op een goeie manier te gebuiken. Tijdens het tweede deel worden de Chakra’s in de ogen terug in balans gebracht. Het is ook mogelijk om een afspraak puur en alleen voor oogyoga te maken.

Waarom kies je voor Voetreflexologie/Chakra-balance?
Ik heb jarenlang gewerkt als verpleegster en heb altijd al  interesse gehad in natuurlijke geneeskunde. Door de jaren heen heb ik vele cursussen gevolgd  zoals voetreflexologie, metamorfosemassage, Cranio-sacrale relaxatie, aromatherapie en Neuro-energetische kinesiologie.

Door mij steeds verder te ontwikkelen in dit veld, kom ik steeds meer te weten over hoe het lichaam werkt. Samen kunnen wij erachter komen wat jouw lichaam en emoties uit evenwicht brengt en deze balans herstellen.

Voetreflexologie in het kort

Soort geneeskundige

Therapeut (algemeen)

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Aura reading / healing
Chinese geneeskunde
Kleurentherapie
Massage
Meditatief bewegen
Psycho-sociale therapie
Reflexzonetherapie
Reiki

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Voetreflexologie


Dorpsstraat 42 / 6 8340 Sijsele
0477 44 98 68 Klik om te bellen